Het is natuurlijk heel belangrijk een gedegen rijopleiding te volgen. Bij mij is dit mogelijk door de ruime ervaring die ik bezit. Ik heb gekozen iedere opleiding te laten bestaan uit het aantal benodigde lesuren (volgens het CBR advies 38,5 uur), een TTT (TussenTijdse Toets) en 1 praktijkexamen.

Theorie leren doe je met een online internetpakket geleverd door VekaBest, de makers van het CBR examen. Theorieles behoort tot de mogelijkheden.
Klik hier voor meer info over theorie

Het CBR eist van iedere kandidaat dat er een gezondheidsverklaring en machtiging wordt afgegeven bij de rijschool waar de kandidaat les gaat nemen. Kijk op mijn.cbr.nl

De TussenTijdse Toets (TTT) is een nabootsing van een echt examen afgenomen door een examinator van het CBR.
Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen.

Tevens kun je bij de TussenTijdse Toets (TTT) eenmalig vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen verdienen.

Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen.

De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. De ervaring heeft geleerd dat hiermee de kans om de eerste keer te slagen hoger is.

De proefles moet je zien als een eerste rijles van ca. 1 uur + een korte nabespreking waarbij ik een advies zal geven over het aantal lesuren maar dit is niet bindend.

De rijlessen bestaan uit blokken van 1.5 uur, uiteraard in overleg. Dit is efficiënter dan losse uren en je bouwt veel sneller de vaardigheden op. Tevens rijden wij zoveel mogelijk in de omgeving van het CBR (Winschoten of Groningen) zodat je goed bent voorbereid op de voorkomende verkeerssituaties.

NIEUW!

Nu met 16,5 jaar beginnen met je AUTO rijlessen
en v.a. 16 jaar mag je al theorie examen doen!

Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jou zelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat?