De proefles moet je zien als een eerste rijles van 1 uur + een korte nabespreking, waarbij ik een advies zal geven over het aantal benodigde praktijklesuren.
Deze proefles is geheel vrijblijvend! Je hoeft je na de les nergens verplicht toe te voelen.

Iedereen die 16½ jaar of ouder is mag een proefles rijden.
Voor de leeftijd 16½ en 17 jaar is wel toestemming van de ouder(s) nodig.
Voor aanvang van de proefles moet een legitimatiebewijs worden getoond. Dit i.v.m. de verzekering.

Het doel van de proefles is dat ik goed kan beoordelen hoeveel uren rijles je nodig hebt om daarna met een redelijke kans van slagen praktijkexamen te doen.
Tijdens de proefles rijd jij direct zelf en kijk ik daarbij hoe je adviezen van mij oppikt, maar bijvoorbeeld ook naar wat je uit jezelf doet in verschillende voorkomende situaties.

Is het autorijden helemaal nieuw voor je, dan beginnen wij alsof het een rijles is en bouwen dan alles rustig op, zoals het sturen, wegrijden, gas geven, schakelen, remmen etc.
Misschien heb je al op een of andere manier rijervaring opgedaan (brommer, motor, tractor of “stiekem” autogereden of heb je al rijles gehad bij een andere rijschool) dan kunnen we daardoor makkelijker door een aantal instructieonderdelen heen gaan.
Het is zelfs mogelijk dat ik je tijdens de proefles zelfs al een rit “zelfstandig” door drukker verkeer laat rijden.

Tijdens de proefles leren we elkaar ook alvast een beetje kennen. Er moet natuurlijk een klik zijn tussen jou en mij, want als je een volledige opleiding bij mij gaat doen, zitten we tenslotte heel wat uurtjes één op één met elkaar in de auto. Ook moet je plezier hebben en houden in het autorijden. Alleen dan leer je vlotter en gemakkelijk.

Dat jij met plezier je rijlessen volgt is voor mij vanaf het eerste moment, dus vanaf de proefles al, een belangrijk punt van aandacht.